The Legend of Zelda: Breath of the Wild

by Tatyana Conroy

Nintendon kehittämä The Legend of Zelda: Breath of the Wild -peli valittiin E3-messuilla 2016 vuoden parhaaksi konsolipeliksi, messujen parhaaksi peliksi ja parhaaksi seikkailupeliksi. Tämä toimintaseikkailupeli on ensimmäinen, joka on kehitetty varta vasten teräväpiirtografiikkaa hyödyntäväksi. Peli toimii avoimen pelimaailman säännöillä, eli pelaaja voi liikkua vapaasti ja edetä haluamallaan tavalla. Pelityyli mahdollistaa epälineaarisen pelaamisen ja mahdollisuuden saavuttaa pelin eri tavoitteet hyvinkin erilaisilla tavoilla.Sankarina on totutusti Link, joka etenee keräten erilaisia aseita, vaatetusta ja ruoka-aineita kehittäen hahmoa uusille tasoille. Peli on yhteensopiva kolmen eri amiibo-hahmon kanssa:

  • Jousiampuja eli Archer,
  • Rider, eli ratsailla etenevä Link-hahmo,
  • Ja kolmas, jota kutsutaan Guardian-hahmoksi. Guardian-hahmo aktivoi Linkille seuraksi suden, joka auttaa taistelussa vihollisia vastaan ja etenee pelissä, kunnes sen kaikki kolme elämää on käytetty.

Edellisiä Zelda-pelejä pelannut huomaa pelin edetessä ominaisuuksia, jotka rikkovat tottua Zelda-pelien kaavaa. Esimerkiksi osa vastustajista oleilee nyt ryhmissä, sen sijaan että niitä vastaan taisteltaisiin ainoastaan yksi yhtä vastaan. Linkillä on nyt myös mahdollisuus kiivetä, mikä luo pelimaailmaan uusia ulottuvuuksia. Pelissä sään ja lämpötilan tarkkailu on tärkeässä osassa, jotta sankarihahmo selviytyisi seikkailusta voittajana. Vaatetusta tulee säädellä ilmaston mukaan ja sadetta kannattaa mennä pitämään suojaan, ettei ukkonen pääse yllättämään.Tämä loputtomia mahdollisuuksia sisältävä uutuuspeli ei jätä ketään kylmäksi ja on vuoden tulokkaista varma suosikki.