Online-pelaaminen

by Tatyana Conroy

Internet on tulvillaan erilaisia pelivaihtoehtoja. Jokaiselle pelaajalle varmasti löytyy mieluisia pelikokemuksia, halusi sitten pelata kortti-, toiminta-, raha- tai älypelejä. Tekniikan kehittyminen on tehnyt pelien grafiikoista hyvin todellisen tuntuisia ja monet elokuvatkin nykyään pohjautuvat tietokonepeleihin. Online-pelien suosiota varmasti nostaa pelaamisen helppous, kuten, että pelit ovat tarjolla juuri silloin kun se itselle parhaiten sopii. Eikä pelien maailma ole enää vain lasten ja nuorten miesten harrastus, vaan myös naiset ja vanhemmat ikäluokat ovat löytäneet tiensä myös nettipelaamisen maailmaan.

Urheilupelit

Urheilupeleistä kiinnostuneille on tarjolla paljon erilaisia vaihtoehtoja. Kenties pelatuimpia pelejä ovat jalkapalloaiheinen FIFA 15 sekä jääkiekkopeli NHL 15. Vielä reilu vuosikymmen sitten voitiin vain unelmoida tämän päivän grafiikan laadusta, jotka tuovat pienimmätkin yksityiskohdat esille pelattavien hahmojen ilmeistä lähtien. Pelit sisältävät äärettömän paljon tietoa ja jokainen hahmo on yritetty luoda mahdollisimman totuudenmukaiseksi vastaamaan oikean elämän vastinettaan kuin vain on mahdollista.

World of Warcraft

Yksi kaikista suosituimmista online-peleistä on ehdottomasti World of Warcraft eli WoW. Tämä massiivinen monen pelaajan verkkoroolipeli pohjautuu Warcraft-nimiseen pelisarjaan. Peli on strateginen roolipeli, jossa aluksi pelaaja valitsee puolen, jolla haluaa taistella, sekä kehittää itselleen pelihahmon. Pelin edetessä hahmot kehittävät uusia taitoja ja pelaaja voi omilla strategisilla siirroillaan, kuten liittoutumalla muiden kanssa vaikuttaa pelin kulkuun.

Fishy Business

Rahapelien maailmassa yksi mielenkiintoisimmista peleistä on videokolikkopeli Jack Hammer 2 Fishy Business. Sarjakuvadekkari Jack Hammeriin perustuvan pelin jatko-osa on näyttävä ja jännittävä uutuus, eikä sen jännitystä suinkaan vähennä pelin huikea 990 000 kolikon pääpotti. Kakkososassa päästään selvittelemään välejä mafian kanssa, kun Jack Hammerin kunniaksi järjestetyssä gaalaillassa kaapataan siellä esiintyvä neitokainen. Videokolikkopelin aloittaa video, joka luo pelaajalle oikean tunnelman. Mielenkiintoiset taustatarinat, kuten Jack Hammer -pelin kakkososassa, tekevät hyvän pelin myös nettikasinoilla.

Älypää

Älypää tarjoaa nettipelaajalle mahdollisuuden testata muun muassa omaa nokkeluuttaan, sekä omaa yleistietoaan. Hauskasti kuvitettu tietovisa antaa haastetta eri tasoilla ja siinä sivussa voi myös opettaa jotakin uutta pelaajilleen.